beats by dre cheap

sta djeca znaju o zavicaju: sefta, tac, kovac

Objavio/la Doktorka
Ne znam jel ovo bilo, ali zasto se kaže ono sefta, tač, kovač (uz popratne ćuške) kad se neko tek ošiša? Ajd pozdrav


sefta je jedna krajnje besmislena rjec cije je porjeklo uzrokovano nedostatkom inspiracije. sama propratna cuska jeste posljedica te besmislenosti, jer dok se cusnuti snadje i skonta da je udaren, zaboravi upitati sta sefta znaci. u medjuvremenu se odomacilo sadasnje znacenje ove rijeci, ali udarac se osladio pa se i on odomacio.

tac i kovac su dodane u pocetnim periodima nastanka rijeci "sefta" za one malo temeljitije ljude koji ipak ne zaborave poslije trazenja objasnjenja za udarac, traziti i objasnjenje za rijec "sefta". tac je seljacka izvedenica od engleske rijec "touch" iliti dotaci, sto se prilikom sefte i radi. dodir nije ni najmanje njezan sto objasnjava treca rijec u ovom nizu tj. kovac jer njegovi udarci, dok obavlja poslove iz svoje struke, nisu ni najmanje njezni. mnogi od kovaca nose tu profesionalnu deformaciju i van posla pa izgube osjecaj za njeznost. neki kazu da je to prapocetak SM-a tj.da su zene kovaca, koje su bile ludo zaljubljene u svoje muzeve, u cilju prilagodjavanja sebe njegovim zivotnim tokovima pocele da uzivaju u udarcima i tako postale maziohisti.

s obzirom da se znacenje rjeci "sefta" rasirilo u narodu sve manje se sada dodaje "tac, kovac". cak stavise i sama rijec "sefta" se sve rjedje upotrebljava jer od citavog procesa je ostalo kao najsladje ovaj udarac, pa se sefta pocesto sada sa "nevinim" osmjehom kaze jedino kad neko agresivno pogleda onoga ko ga je udario.

NAPRĐIVANJE
http://soe.blogger.ba
16/04/2007 20:03