beats by dre cheap

trosi me ove noci

Objavio/la registrovana
pošto volim kad imaš i stihove za tumačenje, evo ovi o trošenju koje je kolega mop maločas prepisao mi se čine pogodnim za to. zanima me prvenstveno je li pjesnik ovdje pod trošenjem mislio doslovno, ili više onako figurativno?

"Trosi me ove noci
trosi me ja cu moci
ima me dovoljno
trosi me slobodno

Nemoj da se bojis
uplasen da stojis
samo kreni za mnom
i poludi sa mnom"

 

navedeni stihovi imaju bukvalno, a ne figurativno znacenje. taj zakljucak se namece ako imate cist i neiskvaren um koji ne vidi potencijalne figurativne konotacije koje bi ovi stihovi mogli da nose sa sobom. naime jedan takav um ce sasvim ispravno zakljuciti da je ovdje rijec o novcu i poruci koju on upucuje vlasnicima koji ga stede. novac nije za stednje, novac je za trosenje! to bi bila osnovna poruka ove pjesme.

 

na ovakav zakljucak blagu sjenu baca drugi dio druge strofe. nekim figurativnim tumacenjem bez vecih se problema ova nejasnoca moze otkloniti, medjutim vec je receno da je tekst doslovnog znacenja, pa ga kao takvog treba i tumaciti. dakle drugim stihom se dodatno stimulise stedisa na potrosnju novca. novac mu porucuje da ga slobodno trosi, te ako ne misli to ciniti da krene za njim i vidi sta ce ga cekati. krenuti za novcem znaci uci u blindirano vozilo kojim se novac prevozi i zatim biti stavljen u neku zatvorenu prostoriju, otudjenu od svijeta. s obzirom na okolnosti u kojima bi tada covjek trebao egzistirati da se pretpostaviti da ce poluditi i zato ne treba slijediti put novca vec novac treba trositi!

NAPRĐIVANJE
http://soe.blogger.ba
23/01/2008 12:49