beats by dre cheap

lijepi li su mostarski ducani

Objavio/la JustLunna
opet ja... i još bih samo htjela nešto da mi protumačiš. pjesmu jednu. mnogi su se pozabavljali tom pjesmom, ali iznad svega cijenim tvoje stručno mišljenje, pa bih voljela i čuti ga. elem, u pitanju je pjesma 'Mostarski dućani'
prvo, ko je Fati bio Suljaga? otac, ili muž? ako joj je bio otac, što je pusti samu u Mostar? ako joj je bio muž, što se sama u Mostar zaputila?
drugo, gdje baš najljepšeg bazerdžana da traži, ako je zbog zlata došla? što nije tražila najstarijeg, najboljeg?
i treće, kako se prevarila, kad je u Mostar i došla da traži belaja?

de, pa kad nađeš vremena, pojasni mi malo sve ovo :)))))))))))))))))))


na pocetku da se zahvalim na ukazanom povjerenju i izrazim nadu da cu isto opravdati! sto se prve konfuzije tice, ocito je da je svejedno da li je suljaga bio otac ili muz. kljucno je pitanje sto je u mostaru sama?! odgovor je u sustini kratak. zato sto je ona herka! u slucaju da odgovor nije najjasniji, najbolje bi bilo posjetiti [url=http://baklava.blogger.ba]baklavu[/url] i pitati ga da vam iz prve ruke objasni sta pojam "herka" nosi sa sobom. nakon toga ce se, vjerujem, spoznati apsurdnost ovog pitanja.

sto se druge konfuzije tice dva su osnovna objasnjenja. ako je bio mlad i lijep ne znaci da nije bio i najbolji, te je mozda bas zato njega potrazila. neki su skloni tvrdnji da ako je neko lijep, onda je sposobniji od ruznih za stvaranje ljepote, jer je on sazivljen sa njom. drugo objasnjenje, u koje i sam vjerujem,  je da je mustafa bio star. iako je receno "jos su ljepsi MLADI bazerdzani" ipak nigdje se ne kaze "a međ njima najljepsi je mustafaaaa", nego se cak i globalizuje ovaj esnaf  "a najljepsi bazerdzan mustafaaaa".  dakle on je u kategoriji svih bazerdzana najljepsi, a ne samo mladih. da stariji mogu biti ljepsi od mladjih najbolje nam pokazuje son koneri. dakle, zakljucak je da je mustafa bio stariji, najbolji i najljepsi bazerdzan.

iz ovoga slijedi i odgovor na trecu konfuziju. kako je bio obdaren svim prethodno nabrojanim epitetima, to se mustafi ocito odrazilo na drugoj strani - pameti. naime mustafa je bio poprilicno senilan. kad je fata usla u magazu, mustafa je najvjerovatnije osjetio da ga neka zima iz bije po bubrezima, te je zamandalio vrata zaboravivsi na nju. tu fata osta zatvorena sve dok muji nesto opet nije zatrebalo u magazi, sto moze znaciti da je proteklo pomasala vremena. pa zar se onda fata, ni kriva ni duzna, nije prevarila?!

NAPRĐIVANJE
http://soe.blogger.ba
10/12/2007 19:53