16 jezika

A sto se kaze za neko jelo:
“16 jezika govori”

(jutros sam se to zapitala i nasla nekakav odgovor koji je meni bio kao logican. Hajd sad ti svoj logicni odgovor daj)
oblaci, 17/04/2006 00:37

kada se za neko jelo kaze da govori 16 jezika, to znaci da je ono ekstra-sega-mega dobro. dobra jela su obicno nastala kombinacijom razlicitih jela iz razlicitih nacionalnih kuhinja. s obzirom da razlicite nacije obicno govore i razlicite jezike uticaj svake na hvaljeno jelo predstavlja se preko njih. broj 16 je ovdje izabran zato sto je to neki maksimum kombinacija razlicitih kuhinja koje jedno jelo moze da podnese. koristenjem i 17.nacionalne kuhinje kvalitet dobivenog jela ce se samo umanjiti. dosadasnji eksperimenti nikada nisu uspjeli da ucine suprotno.

jos jedan razlog za koristenje ove pohvale postoji. to su slucajevi gdje jelo nema jednolican ukus. kako u usnu duplju sa njim unosimo razlicite ukuse tako dobivamo dojam da imamo vise jezika s obzirom da istovremeno pocinjemo osjecati njihove drugacije uticaje na culo okusa.

soe
this is a blog of emptytalker soe.his mission is to seek out a new answeres to old deep thaughts. to explain strange sentences & lyrics.to boldly write what no man wrote before

8 komentara

  1. ovo sto se tice 16og jela.. to je jednostavna stvar optimiranja.. voda se nalazi u manje vise svim sastojcima nekog jela.. (u razlicitim kolicinama naravno).. prati razvoj jednacine ((x-a)^2)-16. gdje je x kolicina, a koncentracija a 16 “ekstra-sega-mega-dobra” konstanta vode… samim tim vidimo da maximum voda dobija kada je x=16 i s tim je dokazano da 16 jela je optimalna kolicina jela za sastavljanje tog famoznog jela sto prica tih kojekakvih jezika..

  2. no comment – al me interesira zašto se kaže kasno Marko na Kosovo stiže; to mi je shef kazao jutros nakon sto je vec treci put pokucao i pitao “jel gotovo to?” da li to znači da se sutra ne moram truditi da se nakalafetim i dojdem na posao? Šta ti misliš, o mudri učitelju
    moonlight-dream

Komentariši